Cultura i espectacles

Javier Puebla, finalista amb una comèdia negra

>> El finalista del premi Nadal 2004 ha estat Javier Puebla (Madrid, 1958) per Sonrie Delgado, un llibre que es presenta com una comèdia negra d'embolics. El premi per a Puebla ha consistit en 6.000 euros i la publicació del llibre a Destino el mes vinent.
La història es desenvolupa entre Beirut, Barcelona i Múrcia, i està basada en un personatge amb un passat obscur que té la sort de topar amb un noble moribund a la ciutat de Beirut, l'Alberto Delgado que dóna títol al llibre. Tots dos acorden dur a terme un canvi de personalitat. El protagonista neteja així els seus draps bruts i el noble li demana a canvi que vengi un greuge que té pendent i mati una dona.
"A mi m'agrada fer feliç la gent, però en aquesta novel·la us aterriré una mica perquè el personatge principal és malèvol", va declarar Javier Puebla. L'autor és periodista i té una columna al diari La Opinión, de Múrcia, a més és director de cinema. Ha exercit funcions diplomàtiques a Dakar i ha publicat les novel·les Murcia town i Aquél anciano pájaro i els llibres de relats Adela tenía una mariposa gris en cada ojo i Aullidos de antirealidad.
Portada Javier Puebla / Delgado / Curriculum /Relatos / Vídeos / Talleres
Botons